Dyson Vassilias
София, България
24/07/2024

Застраховка за пътуване в чужбина онлайн

застраховка при пътуване в чужбина онлайн

Застраховка помощ за пътуване в чужбина

Застраховка за пътуване в чужбина е застраховка, предназначена да ви защитава, докато пътувате извън страната. Често застрахователните планове за пътуване, предназначени за международни пътувания, ще имат по-високи лимити за обезщетения и допълнителни покрития поради увеличените разходи, които често идват с международните пътувания.

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, докато търсите застраховка за пътуване в чужбина, е покритието на медицинските разходи. Вашият здравен план може да не ви покрива, докато пътувате в чужбина. Покритието на медицински разходи и всички необходими медицински транспортни разходи е безценно, ако се окажете с изкълчен глезен или внезапно се разболеете в чужбина.

Какво представлява застраховката за пътуване в чужбина?

Международната туристическа застраховка осигурява на пътниците покритие по целия свят. Застрахователните планове за международни пътувания често имат по-високи лимити за покритие, за да отчетат увеличените разходи за международни пътувания. В противен случай застраховката за пътуване в чужбина работи точно както повечето местни застрахователни планове за пътуване – покрива ви в случай на определени неочаквани разходи по време на пътуване. Нашата статия за това как работи застраховката за пътуване в чужбина има повече подробности за това как да използвате своя план за застраховка при пътуване.

Какво покрива застраховката за международно пътуване?

Застрахователите предлагат адаптивни планове за туристическа застраховка за вашето международно пътуване. Потърсете план, който има покритието и ограниченията на ползите, от които се нуждаете. Популярните функции на плана включват:

  • Покритие на медицински разходи – вашият здравен план може да не ви покрива, докато пътувате в чужбина
  • Покритие при анулиране на пътуване
  • Покритие на багажа
  • Покритие за коли под наем
  • Разходи за настаняване – покритие за навигиране при изискванията за повторно влизане (допълнително покритие по избор, налично за определени планове)
  • Анулиране по каквато и да е причина (незадължително допълнително покритие е налично за определени планове)
  • Покритие за неудобства при пътуване – еднократно плащане за покрити неудобства, които срещнете по време на пътуването си, като затворена атракция, забавяне на пистата или отклонение на круиз
  • Спешна помощ при пътуване – специализирани представители са на разположение денем или нощем за неочаквани проблеми при пътуване
  • Пакет за приключенски спортове – планирате екстремни дейности по време на вашето международно пътуване? Бъдете сигурни и добавете този незадължителен пакет, за да сте защитени!
Имам ли нужда от полица за пътуване в чужбина с асистанс?

За всяка ваканция е умно да покриете инвестицията си за пътуване, но това е още по-важно при международно пътуване. Често международните пътувания са по-скъпи, така че вашата инвестиция е изложена на риск, ако нещо се обърка. Ето защо по-високи лимити на покритие е интелигентна опция за застраховка за пътуване в чужбина. Представете си, че се ориентирате в системата на здравеопазването в чужда страна изцяло сами – това може да бъде непосилно!