Dyson Vassilias
София, България
24/07/2024

Застраховка Гражданска Отговорност

застраховка гражданска отговорност онлайн

Застраховка ГО онлайн

Какво представлява застраховката гражданска отговорност?

Няма съмнение, че закупуването на превозно средство идва със задължителната застаховка гражданска отогворност за превозното средство. Повечето от нас в крайна сметка го купуват само защото е задължително съгласно Закона за моторните превозни средства от 1988 г., но трябва да разберем, че тези застрахователни полици са в наша полза. В Индия има различни видове полици за автомобилно застраховане и за нас е важно да знаем подробно за всяка от тези полици, за да можем да изберем правилната за себе си.

Една от тези полици е застрахователната полица за трети страни, която е известна още като гражданска отговорност. Тя отговаря на минималните законови изисквания на автомобилното застраховане и осигурява покритие за всички ваши щети, ако навредите на трета страна.

Плюсове и минуси на закупуване на застраховка гражданска отговорност онлайн

Плюсове на застраховката гражданска отговорност: Цената на застраховката гражданска отговорност е едно от основните й предимства. В случай на злополука, при която сте причинили щети на трета страна, вие ще бъдете по-безопасни и ще спестите малко пари с помощта на застрахователна полица за трета страна. Вместо да носите отговорност за щетите, цялата сума ще бъде уредена от доставчика на застраховка. В случай, че нямате застраховка гражданска отговорност, ще бъдете съдени и ще трябва да платите съдебните разноски от собствените си джобове.

За разлика от други застрахователни полици, купуването или подновяването на застрахователни полици гражданска отговорност е много по-лесно, тъй като вече застрахователи предлага това онлайн. Това не само спестява време, но можете да закупите, когато ви е удобно.

Недостатъци на застраховката гражданска отговорност: Точно както плюсовете, има и някои недостатъци, свързани със застраховката гражданска отговорност. Един от тях е фактът, че в случай на злополука, тази застраховка няма да ви предпази от щетите, настъпили по вашия автомобил. Ако вие сте отговорни за инцидента, вие сте отговорни и за плащането на всички ремонти.

Както споменахме по-рано, наличието на застрахователна полица гражданска отговорност може да ви спести много правни, както и финансови проблеми. Застрахователната полица на гражданска отговорност се различава от компания до компания. Така че ще трябва да сравните тарифите и предимствата, предлагани от различните компании, преди да направите своя окончателен избор. Надяваме се, че този списък с плюсове и минуси на застраховката гражданска отговорностще ви помогне да получите по-ясна картина и ще ви помогне да направите правилния избор.

За проверка на ГОтук!